
Savonian Bio- ja kiertotalouden laboratoriossa tutkitaan ja kehitetään ratkaisuja, joissa vastuullisuus ja taloudellinen kannattavuus kohtaavat. Tavoitteena on löytää ratkaisuja, joilla teollisuuden sivuvirrat muuttuvat kustannuserästä uutta arvoa tuottaviksi resursseiksi – ja mahdollistavat kokonaan uusia liiketoimintamalleja.
Laboratoriossamme on tutkittu tiiviissä yritysyhteistyössä esimerkiksi oluen valmistuksessa sivuvirtana syntyvän mäskin sekä hiiva- ja humalapitoisten nesteiden hyötykäyttöä maanparannusaineena sekä energian- ja biokaasuntuotannossa. Pienpanimon näkökulmasta yhteistyö tuo käytännön hyötyjä.
– Meille yhteistyö Savonian Biolaboratorion kanssa on arvokas tilaisuus nähdä, mitä oluenvalmistuksen sivuvirroista voi syntyä. Yksin emme pystyisi tällaista tutkimusta toteuttamaan, mutta TKI-työn kautta saamme tietoa ja ideoita, jotka voivat johtaa uusiin tuotteisiin ja lisätuloihin. Samalla vahvistamme panimomme vastuullista brändiä – mikä on markkinoilla yhä tärkeämpää, RPS Brewingin Aki Railanmaa sanoo.
Lue lisää panimoiden sivuvirtojen hyötykäytön tutkimisesta sekä biolaboratoriosta Kauppalehden sivuilta löytyvästä artikkelista:
